Esimiespäivät Vierumäellä 13.-14.5.2020

Aika: 13.5.2020 klo
Paikka: Vierumäki Resort Hotel, Urheiluopistontie 400, 19120 Vierumäki

Esimiespäivät Vierumäellä on seminaari sinulle, tuore tai jo kokeneempi esimies, joka tarvitset kattavasti tietoa työlainsäädännön vaatimuksista, ja haluat terävöittää osaamistasi onnistuaksesi tehtävässäsi esimiehenä.

Esimiespäivillä käsitellään muun muassa työsuhteen ehtojen määräytymistä, työnjohto-oikeutta ja työsuhteen päättämistilanteita. Lisäksi syvennytään esimiestyön peruspilareihin ja johtamisen merkitykseen työyhteisössä ja pohditaan työyhteisön käyttäytymisen lainalaisuuksia.

Asiantuntijoina organisaatiopsykologi Pekka Järvinen ja lakimies Kirsi Parnila.

Ilmoittaudu mukaan 22.1.2020 mennessä, niin majoitut 1hengen huoneessa ilman lisämaksua.

Esimiespäivät Vierumäellä on Kauppakamarin Koulutuksen yksi esimieskoulutusten kestosuosikeista – tätä osallistujat suosittelevat myös kollegoilleen! Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä seminaari tarjoaa runsaasti tietoa ja virkistävän irtioton arjen työstä Vierumäen urheiluopistolla.

Esimiespäivillä lakimies Kirsi Parnilan teemoja ovat työsuhteen ehtojen määräytyminen, työnjohto-oikeus ja työsuhteen päättämistilanteet.

Organisaatiopsykologi Pekka Järvisen johdolla syvennytään esimiestyön peruspilareihin ja johtamisen merkitykseen sekä pohditaan työyhteisön käyttäytymisen lainalaisuuksia.

Esimiespäivillä saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin:

• Kuinka onnistua esimiehen vaativassa tehtävässä?
  • Mitkä ovat työyhteisön kantavat rakenteet ja millainen on esimiehen rooli työyhteisössä?
  • Miten ratkaistaan tyypillisiä ongelmatilanteita työyhteisössä ja annetaan rakentavaa palautetta?
  • Mitä tarkoittaa käytännössä käyttää työnjohto- eli direktio-oikeutta työnantajan edustajana?
  • Miten toimitaan, jos työntekijä ei noudata työaikaa tai laiminlyö työvelvoitetta?

Torstai

9.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

10.00 Esimies on juridisessa mielessä työnantajan edustaja

• työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttäminen työnantajan edustajana
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjintä
  • työturvallisuus ja työsuojelu

Työsuhteen ehtojen määräytyminen

• työsuhteen keskeiset ehdot ja niistä sopiminen
  • työehtosopimukset

Oikeudet ja velvollisuudet erilaisten vapaiden yhteydessä

• vuosiloman antaminen
  • perhevapaiden käyttö
  • sairauspoissaoloihin liittyvät ongelmatilanteet

Työntekijän käytökseen liittyvät ongelmatilanteet

• sopimaton käytös
  • ohjeiden vastainen menettely
  • työvelvoitteen laiminlyönti
  • luvattomat poissaolot

Työsuhteen päättäminen työntekijästä johtuvista syistä

• koeaikapurku, työsuhteen purkaminen, raukeaminen ja purkautuneena käsitteleminen
  • irtisanomismenettely ja varoituskäytäntö

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

16.30 Ensimmäinen seminaaripäivä päättyy
17.30 Vapaaehtoinen oheisohjelma: vahvistuu myöhemmin
19.30 Illallinen

Tarjoilut
Kahvit klo 9.45, 14.15. Lounas klo 12.00–12.45. Illallinen klo 19.30

——————————————————————————-

Perjantai

8.00 Hotelliaamiainen

8.30 Esimiestyön peruspilarit

• miksi töissä ollaan?
  • kun henkilökemiat eivät toimi
  • mistä syntyy hyvä työilmapiiri ja työmotivaatio?
  • mikä auttaa jaksamaan ja viihtymään työssä?

Johtamisen korostuva merkitys

• kadonnutta johtajuutta etsimässä
  • työyhteisön kantavat rakenteet
  • muutosten johtamisen kulmakivet

Työyhteisön tyypilliset ongelmatilanteet

• yksilöongelmat
  • yhteisölliset ongelmat
  • ongelmien käsittely ja rakentava palaute

Työyhteisön käyttäytymisen lainalaisuudet

• ongelmakierteestä onnistumiskierteeseen
  • esimiehen rooli ja tuki työyhteisön dynamiikassa

Psykologian lisensiaatti, TM, organisaatiopsykologi Pekka Järvinen, Organisaatiokonsultointi Praxis Oy

15.00 Tilaisuus päättyy

Tarjoilut
Kahvit klo 10.30 ja klo 13.45. Lounas klo 12.00–12.45

Hintaan sisältyy

Jäsenhinta 990,00 €
Normaalihinta 1190,00 €

Hintoihin lisätään alv 24%.
Hintaan sisältyy koulutuksen lisäksi materiaali, ohjelman mukaiset tarjoilut, oheisohjelma ja yöpyminen kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta mahdollisuus yhden hengen huoneeseen (+80 €). Mikäli ilmoittaudut yksin kahden henkilön huoneeseen, varauduthan yhden hengen huoneen lisämaksuun, mikäli sinulle ei löydy huonetoveria. Oheisohjelma järjestetään, mikäli ryhmät saadaan kokoon.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen