Esimiespäivät 2021 8.-9.9.2021 | striimi

Aika: 8.9.2021 klo 9:00 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 6.9.2021
Kouluttaja: Kirsi Parnila, lakimies ja Pekka Järvinen, Psykologian lisensiaatti, TM, organisaatiopsykolog
Kenelle Esimiehille

Kauppakamarin vuotuisilla Esimiespäivillä päivität tietosi keskeisimmistä  työsuhdeasioista ja saat uusia näkökulmia johtamisen tueksi. Esimiespäivät sisältää kaksi koulutuspäivää:

Kirsi Parnila: Esimiehen työoikeutta: Päivän aikana saat tietoa työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttämisestä työnantajan edustajana. Käsittelyssä ovat mm. tasapuolinen kohtelu, työturvallisuus, erilaiset poissaolot ja varoituskäytäntö sekä työntekijän käytökseen liittyvät  ongelmatilanteet. Päivän jälkeen sinulla on hyvä käsitys työsi kannalta keskeisestä työlainsäädännöstä.

Pekka Järvinen: Esimiestyön peruspilarit:
Toisen päivän aikana syvennytään esimiestyön peruspilareihin ja työyhteisön johtamisen merkitykseen. Kuulet, miten esimiehenä tuet työyhteisöä eri tilanteissa kohti yhteisiä tavoitteita. Saat keinoja tarttua työyhteisön ongelmatilanteisiin ja vinkkejä rakentavan palautteen antamiseen.

Esimiespäivillä saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin:

• Kuinka onnistua esimiehen vaativassa tehtävässä?
  • Mitkä ovat työyhteisön kantavat rakenteet ja millainen on esimiehen rooli työyhteisössä?
  • Miten ratkaistaan tyypillisiä ongelmatilanteita työyhteisössä ja annetaan rakentavaa palautetta?
  • Mitä tarkoittaa käytännössä käyttää työnjohto- eli direktio-oikeutta työnantajan edustajana?
  • Miten toimitaan, jos työntekijä ei noudata työaikaa tai laiminlyö työvelvoitetta?

Ilmoittauduthan 6.9. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

8.9.2021

Esimies on juridisessa mielessä työnantajan edustaja

• työnjohto- eli direktio-oikeuden käyttäminen työnantajan edustajana
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjintä
  • työturvallisuus ja työsuojelu

Työsuhteen ehtojen määräytyminen

• työsuhteen keskeiset ehdot ja niistä sopiminen
  • työehtosopimukset

Oikeudet ja velvollisuudet erilaisten vapaiden yhteydessä

• vuosiloman antaminen
  • perhevapaiden käyttö
  • sairauspoissaoloihin liittyvät ongelmatilanteet

Työntekijän käytökseen liittyvät ongelmatilanteet

• sopimaton käytös
  • ohjeiden vastainen menettely
  • työvelvoitteen laiminlyönti
  • luvattomat poissaolot

Työsuhteen päättäminen työntekijästä johtuvista syistä

• koeaikapurku, työsuhteen purkaminen, raukeaminen ja purkautuneena käsitteleminen
  • irtisanomismenettely ja varoituskäytäntö

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

——————————————————————————-

9.9.2021

Esimiestyön peruspilarit

• miksi töissä ollaan?
  • kun henkilökemiat eivät toimi
  • mistä syntyy hyvä työilmapiiri ja työmotivaatio?
  • mikä auttaa jaksamaan ja viihtymään työssä?

Johtamisen korostuva merkitys

• kadonnutta johtajuutta etsimässä
  • työyhteisön kantavat rakenteet
  • muutosten johtamisen kulmakivet

Työyhteisön tyypilliset ongelmatilanteet

• yksilöongelmat
  • yhteisölliset ongelmat
  • ongelmien käsittely ja rakentava palaute

Työyhteisön käyttäytymisen lainalaisuudet

• ongelmakierteestä onnistumiskierteeseen
  • esimiehen rooli ja tuki työyhteisön dynamiikassa

Psykologian lisensiaatti, TM, organisaatiopsykologi Pekka Järvinen, Organisaatiokonsultointi Praxis Oy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Jäsenetuhinta 850€ + alv 24%
Normaalihinta 1050 + alv 24%

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.9.2021

8.50 etäyhteyden avaaminen
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00-12.30 lounastauko
14.00 tauko
15.30 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

——————————————————————————-

9.9.2021

8.50 etäyhteyden avaaminen
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00-12.30 lounastauko
14.00 tauko
15.45 Tilaisuus päättyy

Kirsi Parnila
Lakimies
Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta.

Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti. Viimeksi julkaistut teokset ovat Työsopimuslaki käytännönläheisesti, Työsuhde tutuksi – esimiehen selviytymisopas, Yhteistoimintalaki käytännönläheisesti, Työsuhde käytännönläheisesti ja Työpaikan poissaolot käytännönläheisesti. Lisäksi Parnila on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

Pekka Järvinen
Organisaatiopsykologi, PsL, TM