Asiakasviestintä sujuvaksi somessa ja sähköpostissa

Aika: 23.4.2020 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Frami B, Swingi, Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 15.4.2020
Kouluttaja: Taina Parviainen
Kenelle asiakasviestintää tekeville

Hyvän ja huolellisesti suunnitellun asiakasviestinnän avulla viestit oman organisaatiosi yrityskuvasta ja siitä, mitä asiakkaista pohjimmiltaan ajatellaan.

Ei ole yhdentekevää, miten asiakkaille vastataan tiedusteluihin, reklamaatioihin tai vaikkapa hyökkääviin viesteihin eri kanavissa. Tarkasti etukäteen mietitty ja laadittu teksti antaa viimeistellyn kuvan yrityksen tavasta toimia ja kohdella asiakkaitaan. Lisäksi somessa ja chatissä on otettava huomioon monia seikkoja, joita ei tule vastaan sähköpostilla käytävässä viestinnässä.

Koulutus tarjoaa vinkkejä, kuinka kirjallisesta asiakaspalvelusta saadaan sujuvaa – olipa sitten kyse sähköpostien laadinnasta, sosiaalisessa mediassa käytävästä keskustelusta, chatista, reklamaatioihin vastaamisesta tai sisäisestä viestinnästä. Lisäksi koulutuksen ohjelmaan sisältyy asiakaspalveluun sopivia kielenhuollon harjoituksia, joiden avulla opitaan parantamaan omia viestien kieliasua sujuvammaksi. Päivän tarkoituksena on antaa eväitä osallistujille kehittää omaa asiakasviestintäänsä, jotta aikaa säästyisi ja oma työ helpottuisi – oli sitten kyseessä nopeatempoisen somen ja chatin haasteet tai pidempien vastausten laatiminen esimerkiksi sähköpostissa.

Tilaisuudessa käydään läpi erilaisia tilanteita ja tekstiesimerkkejä, analysoidaan niiden taustoja ja kirjoittajaan liittyviä seikkoja sekä opitaan parantelemaan reklamaatioihin kirjoitettuja vastauksia. Ajatuksena on, että jokainen osallistuja voisi työpaikalla oppia yhdenmukaistamaan omia vastauksiaan.

Osallistujilla on mahdollisuus halutessaan lähettää omia tekstiesimerkkejään etukäteen. Ne käydään läpi yhteisesti tunnilla ja palaute ja parannusehdotukset annetaan myös kirjallisena. Ne, jotka eivät halua viestejään tarkasteltavan yhteisesti, saavat palautteen vain kirjallisena.

Hyvällä viestinnällä ja kielellisellä tarkkuudella erotut eduksesi muista yrityksistä ja alasi ammattilaisista!

Ilmoita 5, maksa 4!

Ilmoittauduthan 15.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Vaativat ja hankalat viestit – miten vastata heittämättä bensaa liekkeihin?

• Milloin ja miten kannattaa vastata?
  • Kultaiset kiellot, eli miten asiakkaalle ei koskaan kannata vastata?
  • Miten laatia hyvä mallivastaus ja sen muunnelmat tilanteen mukaan?
    • vastaustyyliin liittyvät seikat
    • toimiva tekstin rakenne

Kielenhuollon harjoituksia, joissa kerrataan

• pilkkusääntöjä
  • yhdyssanoja
  • numeroiden taivutusta
  • lyhenteitä
  • passiivisia.

Verkkoviestintä ja chat asiakaspalvelun tukena

• Miten viestiä somessa (mm. Twitter)?
  • esimerkkejä onnistuneesta ja epäonnistuneesta viestinnästä netissä
  • sosiaalinen media ja yrityksen chat arjen viestinnän helpottajana
  • sujuvaa sisäistä viestintää intrassa ja sähköpostilla.

Osallistujien omien viestien tarkastelua ja/tai muita esimerkkitapauksia

• asiakkailta saatujen viestien ja organisaation omien vastausten tarkastelua ja tekstien parantelua
  • valmiiden mallivastauspohjien suunnittelua oman työn tueksi
  • hyvien ja toimivien vastausfraasien käsittelyä
  • epäsopivien ja kiireessä kirjoitettujen ilmausten piilomerkitysten tutkiskelua
  • eväitä ja vinkkejä siihen, miten omassa yrityksessä voidaan koulutuksen jälkeen itsenäisesti kehitellä mallivastauksia eri tilanteisiin.

Palautetta koulutuksesta:

| ”Erinomainen ja innostunut kouluttaja, joka sai omalla innostuneisuudella asenteellaan kaikki kivasti mukaan.”

”Innostava opettaja. Oppi esimerkkien kautta.”

”Otettiin hyvin esille esimerkkejä juuri sellaisista asioista, joissa tulee helposti virheitä.”

”Kouluttajan materiaali on hyvin laadittu, ja toteutus toimi hyvin.”

”Koulutus oli loistava, mutta mielestäni sen olisi voinut järjestää kaksipäiväisenä, sillä asiaa olisi varmasti riittänyt”

”Kouluttaja oli selkeästi asiansa osaava. Koulutuksen sisältö oli hyvin työelämälähtöinen ja käytäntöön sovellettava.”

”Kouluttaja oli asiansa osaava ja toi hyvin esimerkein asian esille. Sujuvasanainen.” |

Koulutuksen hyöty omassa työssä 4,54/5

jäsenetuhinta 365 € + alv 24 %
normaalihinta 550 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
9.00 Tilaisuuden avaus
12.00 lounas
14.00 iltapäiväkahvi
16.00 koulutus päättyy

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

FM, KTK, KauppakamariTiedon päätoimittaja Taina Parviainen, Helsingin seudun kauppakamari

Taina Parviainen toimii Helsingin seudun kauppakamarilla KauppakamariTieto-palvelun päätoimittajana ja johtamisen, myynnin ja markkinoinnin kirjojen tuottajana. Hän kouluttaa kielen ja viestinnän aiheista, kuten mainoskielestä, kielenhuollosta ja asiakasviestinnästä sekä esiintymisestä. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin muun muassa teokset Paremmin sanottu kuin tehty, (V)ihastuttava mainoskieli – fraaseista fiiliksiin ja Onnistu kouluttaja – 7 askelta yleisön hurmioon, joka on kirjoitettu yhdessä Timo Valvion kanssa.

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen