Arvonlisäverotuksen ajokortti® (peruskurssi) 11.–12.3.2020

Aika: 11.3.2020 klo
Paikka: Oma työpiste / Helsingin seudun kauppakamarin koulutustilat, Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki
Ilmoittaudu viimeistään 3.3.2020
Kouluttaja: veroasiantuntija Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari

Arvostetusta Arvonlisäverotuksen ajokortti® -koulutuksesta saat perusvalmiudet yrityksen arvonlisäverotoimintojen hoitamiseen sekä verotuksen ja liiketoiminnan riippuvuussuhteiden ymmärtämiseen.

Ohjelmassa muun muassa:

• Arvonlisäverotuksen perusperiaatteet
  • Mistä veroa maksetaan
  • Arvonlisäveron vähennysoikeus
  • Arvonlisäveromenettely
  • Ulkomaankauppa

Koulutuksen jälkeen hallitset arvonlisäverotuksen pääperiaatteet sekä erityispiirteet ja yrityksesi saa uusimman tiedon arvonlisäverotuksesta sekä tulossa olevista muutoksista. Koulutuspäivät sisältävät lukuisia esimerkkejä ja ratkaisuja sekä antavat mahdollisuuden keskustella arvonlisäverotuksen käytännön kysymyksistä.

Voit osallistua näppärästä omalta koneeltasi etänä tai osallistua paikan päälle Helsingin seudun kauppakamarilla.
Paikka: kauppakamarin koulutustilat, Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

STRIIMIN OHJEET

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

9.00 Arvonlisäverotuksen perusperiaatteet

• Arvonlisäveron perusluonne ja veron kertyminen
  • Liiketoiminnan veronalaisuus
  • Arvonlisäverovelvolliset toimijat
  • Vähäinen liiketoiminta
  • Arvonlisäverolain ulkopuolinen toiminta
  • Käännetty verovelvollisuus

Mistä veroa maksetaan

• Veron peruste
  • Verokannat Suomessa
  • Liityntäperiaate
  • Myynnin veroa vai kustannusten edelleen veloitusta
  • Oman käytön vero

Arvonlisäveron vähennysoikeus

• Yleinen vähennysoikeus
  • Ostotositteiden sisältövaatimukset
  • Vähennysoikeuden rajoitukset

16.00 Ensimmäinen seminaaripäivä päättyy

2. PÄIVÄ

9.00 Arvonlisäveromenettely

• Rekisteröinti-ilmoitukset
  • Kausiveroilmoitus, yhteenvetoilmoitus sekä Intrastat -ilmoitus
  • Verotili
  • Verovelvollisuuden syntyhetki ja ajallinen kohdistaminen
  • Arvonlisäveron käsittely kirjanpidossa

Ulkomaankauppa

• Yhteisömyynnit ja yhteisöhankinnat
  • Tuonti ja vienti
  • Kansainvälinen palvelukauppa

16.00 Tilaisuus päättyy

Palautetta aiemmista koulutuksista:

• Paljon esimerkkejä ja tenttausta, hienoa!
  • Käytännönläheinen lähestyminen aiheeseen oli positiivista.
  • Hyvä ja selkeä koulutustyyli ja hyviä käytännön esimerkkejä. Loistavasti koottu tietopaketti arvonlisäverosta. sain myös tyhjentäviä vastauksia esittämiini kysymyksiin.
  • Hyvin asiantunteva ja asiat selitettiin selkeästi. Kysymyksiin löytyi myös aina vastaus.

Jäsenetuhinta 750,00 € (+alv 24 %, 180,00 €)
Hinta 950,00 € (+alv 24 %, 228,00 €)

veroasiantuntija Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari