Ajankohtaista arvonlisäverosta

Aika: 25.9.2017 klo 12:00 - 16:00
Paikka: Seinäjoki Areena, B-halli, tila B90, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ti 19.9.
Kouluttaja: Karl-Johan Sigfrids
Kenelle Kirjanpitäjille, talouspäälliköille ja muille taloushallinnon ammattilaisille

Verohallinto on julkaissut tämän vuoden aikana lukuisia uusia ja päivitettyjä ohjeita koskien arvonlisäverotusta. Esimerkiksi vahingonkorvauksia käsittelevä ohjeistus muutti selkeästi aikaisemmin vallinnutta verotuskäytäntöä. Koulutuksessa käsitellään myös ajankohtaista oikeuskäytäntöä, sekä vuoden alusta voimaan tulleita verotusmenettelymuutoksia. Ensi vuoden alusta muuttuu mm. maahantuonnin arvonlisäveron ilmoitus- ja maksumenettely.

Muuttuva arvonlisäverolaki:

• Kiinteistön käsite on muuttunut
  • Maahantuonnin arvonlisäveron ilmoitus- ja maksumenettely muuttuu
  • Sote-uudistus aiheuttaa muutoksia arvonlisäverolakiin

Myynnin verollisuutta sekä verokantaa koskeva oikeus- ja verotuskäytäntöä

Vähennysoikeutta koskeva oikeus- ja verotuskäytäntö

Muutoksia verotuskäytännössä:

• Vahingonkorvaus ja vahingonkorvauksen luonteinen erä arvonlisäverotuksessa
  • Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus
  • Laskutusvaatimukset arvonlisäverotuksessa
  • Arvonlisäveron alarajahuojennus
  • Kuntien ja kuntayhtymien arvonlisäverotus
  • Käytettyjen tavaroiden sekä taide-, keräily- ja antiikkiesineiden marginaaliverotusmenettely

Verotusmenettelyyn liittyvät kysymykset:

• Arvonlisäveron ilmoittaminen maksuperusteisesti
  • Arvonlisäveroilmoitukseen liittyvät oikaisut
  • Muutoksenhakumenettely 1.1.2017 alkaen

Jäsenhinta 265 euroa
Normaalihinta 325 euroa

Hinta sis. iltapäiväkahvit, koulutuksen ja koulutusmateriaalin.

12.00 koulutus alkaa
14.00 iltapäiväkahvit
16.00 koulutus päättyy

Kouluttaja

KTM Karl-Johan Sigfrids on vuodesta 1990 lähtien toiminut taloushallinnon asiantuntijana. Hänet tunnetaan selväsanaisena kouluttajana joka saa puristettua verotuksesta hiukan huumoriakin. Sigfrids valittiin kauppakamarien vuoden kouluttajaksi 2014.