Bisnespikatreffit – mitä ihmettä?

Olemme jo usean vuoden ajan kauppakamarin eri tilaisuuksissa ”pakkoverkottaneet” jäseniämme hauskan ja tehokkaan konseptin avulla. Kyseessä on nuorkauppakamareiden kehittämät Bisnespikatreffit, joita tilaisuuksissamme odotetaan sekä innostuksen että (ehkä) pienen paniikin vallassa. Erään jäsenen sanoin, ”We hate it, but we love it!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bisnespikatreffien aluksi läsnäolijat jaetaan kahteen riviin, jotka asettuvat kasvokkain toisiaan vastaan. Käskystä tai äänimerkistä osallistujat alkavat jutella edessään olevan henkilön kanssa, kertovat keitä ovat, mitä yritystä edustavat ja mitä tuotteita/palveluita/osaamista tarjoavat. Ja sama toisin päin. Aikaa annetaan yleensä 2 – 2,5 minuuttia, minkä jälkeen vaihdetaan rivissä seuraavan keskustelukumppanin eteen. Ja sama alusta. Keskustelun aikana vaihdetaan myös käyntikortit, jotta asiaan on helpompi palata myös jälkeenpäin.

Onhan se tietysti ”aivan kauheaa”, kun aluksi ehkä toisilleen ventovieraat suomalaiset näin pakotetaan vaihtamaan muutama lause keskenään. Toistaiseksi kukaan ei kuitenkaan ole karannut, mykistynyt, pyörtynyt tai reagoinut muutenkaan negatiivisesti, vaan pikemminkin kaikki ovat tuntuneet tykkäävän ja jutustelua on joskus suorastaan vaikeaa keskeyttää. Joten ehkä me suomalaiset sittenkin olemme edes salaa vähän sosiaalisia ja kiinnostuneita myös uusista tuttavuuksista?

Verkostoitumisen hyötyjä ovat sosiaalisen verkoston luomisen ja ylläpidon lisäksi sen funktio tukea liiketoimintaa ja yrittäjän hyvinvointia. Verkostojen avulla voi aueta yllättäviä mahdollisuuksia ja pääsee vaikuttamaan asioihin. Etujen pohtimisen rinnalla olisi myös hyvä miettiä, mitä Sinulla on annettavaa verkostolle.

Bisnespikatreffeillä kohtaavat eri alojen osaajat työtehtävistä riippumatta. Tämä on todistettavasti toimiva tapa luoda uusia yhteyksiä ja tehdä yhteistyötä yrityskokoon katsomatta.

Näistä kokemuksista rohkaistuneina aiomme jatkossakin järjestää näitä bisnespikatreffejä. Tule sinäkin rohkeasti mukaan, heittäydy keskusteluun (joka on usein varsin kovaäänistäkin) ja laajenna bisnesverkostojasi tällä helpolla ja hauskalla tavalla!

 

 

bisnespikatreffit, verkostoituminen