Back to work ja syksyä kohti

Tämän elokuun Kamariviestin ilmestyessä useimmat meistä ovat jo pitäneet kesälomansa ja on aika palata työn ääreen. Kesän aikana on toivottavasti levätty, rentouduttu, virkistytty ja kerätty uusia, mielenkiintoisia kokemuksia ja elämyksiä pitkän talven varalle. Toivoa sopii myös, että koronatilanne on paremmin hallinnassa ja rokotuskattavuus riittää pitämään futisturismin, Himoksen, Hangon regatan ja muiden kesäfestareiden ja -rientojen aiheuttamat tartuntaryöpsähdykset kurissa ja pääsemme palaamaan ns. normaaliin päiväjärjestykseen.

Syksyn mittaan on odotettavissa vilkastuvaa keskustelua edessä olevista vaaleista, tällä kertaa uusia hyvinvointialueita koskevista aluevaaleista. Merkittävä muutos on edessä, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta uusille hyvinvointialueille, joille näissä vaaleissa haetaan toiminnan suuntaviivoista päättävää luottamushenkilöiden joukkoa. Vaalien teemat tulevat todennäköisesti keskittymään palvelurakenteeseen, palveluiden tuottamistapoihin, alueelliseen tasa-arvoon ja tasapuolisuuteen sekä, kuten niin usein ennenkin, palveluiden rahoittamiseen. Tässäkin tapauksessa kakku olisi ensin leivottava ennen kuin sitä voidaan ryhtyä jakamaan ja tämä olisi hyvä kaikkien muistaa.

Suomen taloudessa näkyy joitain hyviä merkkejä. Erityisesti Suomen vienti on viime aikoina kasvanut ja monipuolistunut niin vientituotteiden kuin -maidenkin osalta. Myös eteläpohjalaiset yritykset ovat löytäneet uusia vientimarkkinoita, mikä näkyy mm. kauppakamarin myöntämien alkuperätodistusten määrän jatkuvassa kasvussa. Toivottavasti hyvä kehitys jatkuu eikä sitä pilata ainakaan kotoperäisillä toimenpiteillä ja päätöksillä.

Kauppakamarimme juhlavuosi jatkuu syksyllä. Tulossa on runsaasti mielenkiintoisia jäsentilaisuuksia ja -tapahtumia. Syksyllä käynnistämme myös toden teolla juhlavuotemme hyväntekeväisyyskeräyksen, johon toivomme runsasta osallistumista jäseniltämme ja yhteistyökumppaneiltamme. Juhlavuosi huipentuu Seinäjoen Kalevan Navetassa perjantaina 26.11. järjestettävään 70-vuotisjuhlaan, johon kaikkien jäsenyritystemme ja -yhteisöjemme edustajat ovat erittäin tervetulleita. Pistäkääpä päivämäärä kalentereihinne jo nyt.

Pertti Kinnunen

Toimitusjohtaja