20-luku: muutosta, digitalisaatiota, vastuullisuutta

Hyvää alkanutta 20-lukua! Toivotaan, että tästä tulee 1920-luvun tapaan vahva toivon, ilon, optimismin ja kehityksen jakso. Sata vuotta sitten ihmisten elämää mullistivat monet uudet keksinnöt ja ilmiöt, kuten radio, äänilevyt, charleston, ragtime ja autoistuminen. Vähän vastaavaa on luvassa ehkä seuraavinakin vuosina, eteneehän digitalisaatio yhä nopeammin mitä erilaisimmille elämänaloille ja ihmisten arkeen.

Kauppakamareille käynnistynyt vuosi 2020 on digitalisaation ja vastuullisuuden vuosi. Pyrimme eri tavoin ja toimenpitein edistämään suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja liiketoimintojen uudistumista digitalisaation keinoin. Toimintojen tehostamisen rinnalla kulkee laaja vastuullisuusajattelu, jonka piiriin kuuluvat ilmastopäästöt, ihmisoikeudet, sosiaalinen vastuu ja ympäristövastuu. Oman kauppakamarimme osalta käynnistämme näiden teemojen käsittelyn heti vuoden alussa, loppiaisen jälkeisellä viikolla torstaina 9.1. järjestettävässä Valiokunta Lounge -tapahtumassa, johon on kutsuttu kaikki kauppakamarin hallituksen ja valiokuntien jäsenet sekä alustajina toimivat Reaktor Innovations Oy:n ja Keskuskappakamarin asiantuntijat.

Vain muutos on pysyvää ja jokaiseen muutokseen sisältyy aina sekä uhkia että mahdollisuuksia. Lopulta on meistä itsestämme kiinni, miten suhtaudumme muutoksiin ja osaammeko hyödyntää niissä piilevät mahdollisuudet oman alueemme hyväksi.

Pertti Kinnunen
Toimitusjohtaja

digitalisaatio, kauppakamari, Keskuskauppakamari, Reaktor Innovations Oy, vastuullisuus